Unused attic to create space in small apartments

Ras Studio has created an extra floor in an apartment in Barcelona by using a hidden gabled ceiling.

The studio, based in Barcelona, peeled back the ceiling slabs and found the attic space which made it possible to create a mezzanine level in the apartment.

With windows on each side of the house the apartment can easily have natural light flow through. There is also a skylight in the gabled roof. The tones of the interior is neutral, mostly grey and white, which keeps the place bright throughout the day.

Rasstudio_2

A steel staircase leads you from the bottom floor up to the bedroom on the second level. When upstairs, black decorative tiles form the floor surface of the mezzanine level, creating a contrast with the white brick upper wall.

Rasstudio_3

Under the mezzanine, terracotta tiles decorates the ceiling. This gives a warmer impression of the otherwise grey granite floor and white walls.

Ras Studio wanted to create a minimalistic design with industrial materials.

Rasstudio_4

References (including images) and for more reading:
https://www.dezeen.com/2017/06/10/rediscovered-attic-space-room-mezzanine-level-barcelona-loft-apartment-interiors-residential-spain/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s